Landstede Groep

Mbo-opleidingen Veilig & Beschermd

De mbo-opleidingen van de Veiligheidsacademie volg je bij Landstede MBO:MBO Opleidingen

Aankomend Medewerker Grondoptreden Opleiding
Militairen worden wereldwijd ingezet, bijvoorbeeld bij bondgenootschappelijke verdediging, crisisbeheersingsoperaties en rampenbestrijding. Wil je werken bij Defensie, maar ben je nog te jong?
Aankomend Onderofficier Grondoptreden Opleiding
Wil jij een leidinggevende functie bij Defensie? De opleiding Veiligheid & Vakmanschap Aankomend Onderofficier Grondoptreden bereidt je voor op de onderofficiersopleiding.
Militaire bedrijfsautotechnicus Opleiding
Stel je voor: je werk is sleutelen aan diverse militaire wiel- en/of rupsvoertuigen. En het kan maar zo zijn dat je morgen niet in je werkplaats, maar in een militair basiskamp in een ver land moet werken. Of je gaat mee op een missie om te zorgen dat de pantservoertuigen en gemotoriseerde gereedschappen blijven functioneren.
Aankomend Onderofficier Eerste Bedrijfsautotechnicus Opleiding
Het onderhoud van de militaire voertuigen gebeurt deels door de gebruikers zelf. Wordt het onderhoud of de reparatie te complex? Dan zijn er experts nodig. Daarom zijn er bij de hersteleenheden van Defensie ook eerste bedrijfsautotechnici nodig.
(Militair) Verzorgende Veva Opleiding
Er zal maar een ramp gebeuren: dan moet Defensie in heel korte tijd medische hulp kunnen bieden aan burgers of Defensiepersoneel. Dat is de taak van jou en jouw eenheid. Als het moet bouwen jullie, tijdens oefeningen en uitzendingen, in no-time een compleet ziekenhuis met operatiekamers, behandelkamers en intensive careafdelingen.
Aankomend Onderofficier Verpleegkundige Opleiding
Benieuwd hoe je bij een ramp of een interventie in het buitenland spreekuur houdt voor de lokale bevolking? Of hoe je patiënten stabiliseert voor luchttransport naar het veldhospitaal? Als militair medicus bij Defensie kun je overal ter wereld ervaring opdoen.
Beveiliger Opleiding
Je houdt toezicht door te surveilleren en na te gaan of er zaken gebeuren die niet de bedoeling zijn. Die geef je dan door aan een centrale meldpost, maar het kan ook zijn dat je de politie, brandweer of ambulance alarmeert. Je probeert problemen te voorkomen of snel te ontdekken, maar soms moet je ook ingrijpen als het eigenlijk al te laat is.
Coördinator Beveiliging Opleiding
Als coördinator beveiliging geef je leiding aan een team van beveiligers en zorg je ervoor dat het rondom bijvoorbeeld een gebouw of tijdens een evenement zo veilig mogelijk is. Je bent daar meestal aanwezig om te zorgen dat alles soepel en rustig verloopt.
Handhaving Toezicht en Veiligheid Opleiding
Als handhaver toezicht en veiligheid werk je bij een gemeente of een gemeentelijke instelling voor toezicht en veiligheid. Je surveilleert in uniform op straat en treedt waar nodig corrigerend op. Je kunt worden ingezet als Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).