Landstede Groep

Faciliteiten voor trainingen en opleidingen

De Veiligheidsacademie is ondergebracht op Kranenburg: een voormalig kazerneterrein van de Koninklijke Landmacht. Een realistische leeromgeving, geschikt voor bijvoorbeeld het oefenen van vaardigheden, teambuildingsopdrachten en mentale en fysieke trainingen. Alle faciliteiten zijn breed inzetbaar, vullen elkaar aan en zijn op maat in te zetten binnen onze opleidingen en trainingen.

Praktijkstraat

Alsof het een echte straat is: zo ziet onze Praktijkstraat eruit. Met een straat, een stoep, een café, kantoren en een huis. Voor buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) en BHV’ers is ons trainings- en praktijkcentrum een realistische leeromgeving voor bijvoorbeeld het trainen in integrale veiligheid en agressiebeheersing/deregulatie (belangrijk voor de horeca vanwege de Drank- en Horecawet).
De Praktijkstraat van de Veiligheidsacademie is gecertificeerd door de SVPB (Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties).

Vaardigheidsbaan

Een baan met diverse hindernissen waarbij veelzijdig en functioneel bewegen centraal staat. Geschikt voor bijvoorbeeld teambuildingsopdrachten en het oefenen van werken op hoogte.

Klimwand

De Veiligheidsacademie heeft ook een klimwand: een ideale leer- en trainingsomgeving voor het oefenen van werken op hoogte. Maar klimmen en abseilen is ook voor het trainen van fysieke en mentale weerbaarheid en het verleggen van grenzen een ideale activiteit. 

Veilige plaats

Op de veilige plaats simuleren we een beveiligde militaire locatie, een met hekken en wachtposten afgeschermde leeromgeving. Door middel van verschillende werkvormen worden praktijksitaties geoefend. Denk aan het doorzoeken van een auto (een search), aanhoudingen verrichten (technieken leren in een speciale straat) en het opbouwen van een kamp en observatieposten voor compound training.

Sportfaciliteiten

De Veiligheidsacademie beschikt over diverse sportfaciliteiten, zoals een sporthal, een fitnessruimte en een atletiekbaan. Inzetbaar voor opleidingen en trainingen waar teambuilding, weerbaarheid en conditieopbouw belangrijk zijn.

Garage met militaire voertuigen

Hoe onderhoud je militaire voertuigen? Studenten leren het in onze garage.

Lab voor Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality

Dit trainings- en examineerlab is in ontwikkeling. Studenten kunnen hier straks met scenario’s op het gebied van Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality leren in een onvoorspelbare, dynamische en realistische omgeving.