Landstede Groep

Trainingen op het gebied van veiligheid

Bij de Veiligheidsacademie kun je de volgende opleidingen en trainingen volgen: Cursusaanbod

Training Bedrijfshulpverlener (BHV) Training
Het hebben van ten minste één bedrijfshulpverlener (BHV-er) is verplicht. De training Bedrijfshulpverlener (BHV) is een 2-daagse of 1-daagse (met E-learning) praktische training. Door de training te volgen voldoe je niet alleen aan de wettelijke verplichting, je levert ook een belangrijke bijdrage aan het welzijn van je collega’s en/of medewerkers en de veiligheid binnen je organisatie.
Herhalingstraining Bedrijfshulpverlener (BHV) Training
Als BHV’ers moet je elk jaar deelnemen aan een herhalingstraining om je kennis en vaardigheden op peil te houden en te actualiseren. Door het volgen van de 1-daagse training (zonder of met E-learning) verleng je de geldigheid van je certificaat weer met een jaar.
BHV-module Brandbestrijding & Ontruiming (B&O) Training
Wat doe je als er brand uitbreekt? Hoe zorg je ervoor dat iedereen snel het gebouw verlaat? Je leert het tijdens de BHV-module Brandbestrijding & Ontruiming (B&O), een onderdeel van de training Bedrijfshulpverlening (BHV). Na deze training van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) kun je onder meer reanimeren en weet je hoe je de AED moet gebruiken.
BHV-module Spoedeisende Eerste Hulp (SEH) met AED en reanimatie Training
Wat doe je bij verslikking, shock, angina pectoris, een hartinfarct, een beroerte, epilepsie, suikerziekte of een hersenschudding? Je leert het tijdens de BHV-module Spoedeisende Eerste Hulp (SEH), een onderdeel van de training Bedrijfshulpverlening (BHV). Na deze training van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) kun je onder meer een beginnende brand blussen en weet je wat je moet doen bij een ontruiming.
Basistraining EHBO van Het Oranje Kruis Training
Wat moet je doen als iemand zich in zijn vinger snijdt? Zich bij het uitstappen uit de bus verstapt? Of in de rij bij de kassa in elkaar zakt? Volg dan de 3-daagse basistraining EHBO van Het Oranje Kruis. Met een EHBO-diploma ben je in staat op een juiste wijze eerste hulp te verlenen. Op je werk, op straat én thuis.
Herhalingstraining EHBO van Het Oranje Kruis Training
Heb je al een EHBO-diploma van Het Oranje Kruis? Dan is dit dé training om je diploma geldig te houden. Door het volgen van deze 1-daagse training verleng je de geldigheid van je diploma weer met 2 jaar en kun je adequaat blijven handelen in geval van nood!
Training Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis Training
Om de veiligheid van kinderen op school, bij de kinderopvang en in de speeltuin te garanderen, moet je als gastouder en medewerker van een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of bso en EHBO-kennis en -vaardigheden hebben. Met de training Eerste hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis ben je goed voorbereid op het verrichten van eerste hulp handelingen bij kinderen.
Herhalingstraining Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis Training
Heb je al een certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis? Dan is dit dé training om je diploma geldig te houden. Door het volgen van deze training verleng je de geldigheid van je diploma weer met 2 jaar en kun je adequaat blijven handelen in geval van nood!
Ontruimingsoefening (met RI&E) Training
Bij brand of andere calamiteiten is het belangrijk dat iedereen het gebouw snel verlaat. Met een ontruimingsoefening op de eigen locatie van je bedrijf weten alle BHV’ers en ploegleiders precies wat hij of zij moet doen bij noodsituaties. Vooraf wordt de RI&E doorgenomen. Is deze er nog niet? Dan kan de trainer helpen bij het opstellen ervan. De ontruimingsoefening is een training op maat: de inhoud is volledig afgestemd op jouw wensen.
Training VCA Basis en VCA herhaling voor groepen (ook VCA VOL) Training
Steeds vaker krijg je de vraag of je VCA-gecertificeerd bent. Veel opdrachtgevers stellen dit zelfs als voorwaarde. Met de (herhalings)training VCA Basis en het bijbehorende VCA-certificaat toon je aan dat jij en je medewerkers weten wat veilig werken inhoudt. Voor operationeel leidinggevenden is er de VCA VOL-training: informeer naar de mogelijkheden.