Landstede Groep

VR.Cade

De VR.Cade, het mixed reality trainingslab van de VANWV, is gevestigd op Locatie Kranenburg in Harderwijk. De VR.Cade bestaat uit een VR-ruimte, een VBS-ruimte, twee briefingsruimtes en een beheerdersruimte.

 

De VR-ruimte is ingericht met 8 speelvelden. De speelvelden zijn uitgerust met een HTC Vive pro VR-set, een op maat gemaakte computer èn twee beeldschermen. Er is bewust gekozen voor bedrade sets om een stabiele leeromgeving te creëren.  Per speelveld is er ruimte voor 3 studenten; 1 als speler, 1 als bedienaar en 1 als observator. Veel van de door de VANWV ontwikkelde scenario’s bieden de mogelijkheid om vanuit de rol als bedienaar invloed uit te oefenen op het verloop van het scenario. Meekijken met het scenario kan zowel via het scherm van de bedienaar, als via de schermen boven de speelvelden.

 

In de VBS-ruimte is een opstelling voor 32 computers beschikbaar klaar. In het lokaal staan 28 studentencomputers en een dubbele set voor de instructeur. Aan de wand hangen twee grote schermen voor de After Action Review met de spelers. Vanuit de beheerdersruimte kan er op twee sets meegespeeld worden met het scenario. Dit biedt interessante mogelijkheden om spelers de rol van tegenspeler op zich te laten nemen, zonder dat men van elkaars communicatie en strategie op de hoogte is.