Landstede Groep

Virtual Reality

De Veiligheidsacademie en Landstede MBO ontwikkelen in samenwerking met diverse partners state-of-the-art Mixed Reality oplossingen. Binnen het MBO onderwijs dat de academie verzorgd wordt er gebruik gemaakt van Virtual Reality, Augmented Reality en het Virtual Battle System.

De vraag naar goed opgeleide, toekomstbestendige (jonge) talenten in het veiligheidsdomein is groot. Zowel het publieke als het private veiligheidsdomein is sterk aan het veranderen door onder andere de verharding van de samenleving, razendsnelle ontwikkeling van technologische innovaties en complexiteit van maatschappelijke veiligheidsvraagstukken. Dit zorgt ervoor dat competenties en vaardigheden die professionals nodig hebben ingrijpend veranderen.

De Veiligheidsacademie investeert onder meer in vernieuwende onderwijsmodules gericht op verschillende toepassingsgebieden, inzet van dynamische en realistische trainingsfaciliteiten en het beschikbaar maken van digitale leermiddelen. Voor deze state-of-the-art onderwijsinnovatie gebruiken wij de term Mixed Reality. Met Mixed Reality bedoelen wij de verschillende digitale leermiddelen die wij inzetten om het onderwijs te verbeteren. Wij maken gebruik van Virtual Reality, Augmented Reality en computer-gaming (VBS3)

De VR.Cade, een Mixed Reality trainingslab, werd in November 2019 door Luitenant-Kolonel Gijs Tuinman geopend op locatie Kranenburg. Met Virtual Reality, Augmented Reality en VBS- scenario’s krijgen studenten hier de mogelijkheid om te leren in een onvoorspelbare, dynamische en realistische omgeving.

Regelmatig geven wij workshops en trainingen aan scholen, bedrijven en organisaties.