Landstede Groep

‘Al onze 35 vrijwilligers volgden een BHV-training’

Ondernemen is vooruitzien. Dat is in tijden waarin subsidies niet langer vanzelfsprekend zijn geen gemakkelijke opgave. Samenwerking met andere partijen is in deze tijd een must, net als de inzet van vrijwilligers. De Veiligheidsacademie leidde - met subsidie van de gemeente - de 35 vrijwilligers van Theater Harderwijk op tot bedrijfshulpverlener (BHV’er).

‘De 35 vrijwilligers, onze gastheren en -vrouwen, zijn erg belangrijk voor ons’, zegt Jessica Kroeske, voormalig directeur van Theater Harderwijk. ‘Daarom volgden ze allemaal de training Bedrijfshulpverlener (BHV) bij de Veiligheidsacademie. Belangrijk voor ons, maar de vrijwilliger heeft er ook wat aan: ze doen kennis op waar ze buiten het theater ook nog iets aan hebben.’
Als vervolg op de training was er een groots opgezette oefening waarbij studenten van Landstede MBO als ‘publiek in nood’ werden ingezet.

Over Theater Harderwijk

Theater Harderwijk werkt onder de naam Stichting Podia Harderwijk (SPH) samen met Estrado en Catharinakapel. Theater Harderwijk biedt een aansprekend programma voor publiek in alle leeftijdsgroepen. De theaterzaal heeft 575 zitplaatsen.Het vaste team van 2,8 fte wordt ondersteund door 35 vrijwilligers en freelance technici die - wanneer nodig - worden ingehuurd.

Het bedrijfsleven is voor Theater Harderwijk een belangrijke doelgroep: het theater biedt bedrijfsarrrangementen en bedrijfsuitjes op maat. Ook kiezen bedrijven ervoor om hun medewerkers kaarten cadeau doen voor een voorstelling.
Daarnaast richt het theater zich op de jeugd. Bij het samenstellen van het jaarprogramma koopt het theater bewust in voor kinderen en jongeren. Scholen worden actief geïnformeerd over deze voorstellingen. Bij deze voorstellingen kunnen scholen bijvoorbeeld klassenuitjes koppelen van educatie aan een voorstelling.