Landstede Groep

Training Bedrijfshulpverlener (BHV)

Het hebben van ten minste één bedrijfshulpverlener (BHV-er) is verplicht. De training Bedrijfshulpverlener (BHV) is een 2-daagse of 1-daagse (met e-learning) praktische training. Door de training te volgen voldoe je niet alleen aan de wettelijke verplichting, je levert ook een belangrijke bijdrage aan het welzijn van je collega’s en/of medewerkers en de veiligheid binnen je organisatie.

Alle bedrijven, instellingen en organisaties moeten volgens de Arbowet ten minste één bedrijfshulpverlener (BHV’er) hebben. Onder andere bestaande risico's, bedrijfsomvang, aantal medewerkers en aantal bezoekers bepalen of meer bedrijfshulpverleners nodig zijn.
Deze training is ontwikkeld op basis van door het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) vastgestelde competenties.

Voor wie

Medewerkers die binnen hun bedrijf, instelling of organisatie BHV’er worden.

Inhoud

De training bestaat uit 4 onderdelen (modules): Niet-spoedeisende Eerste Hulp, Spoedeisende Eerste Hulp, Brandbestrijding en Ontruiming. Theorie en praktijk worden afgewisseld: je traint bijvoorbeeld in het blussen van een ‘echte’ brand.

De onderwerpen:

  • Levensreddende handelingen uitvoeren
  • Reanimeren
  • AED (Automatische Externe Defibrillator) bedienen
  • Theorie rond verbranding en blussing
  • Meldingsprocedure en ontruimen
  • Elementaire brandbestrijding in de praktijk

Na deze training kun je:

  • Eerste hulp verlenen
  • Brand beperken en bestrijden
  • Bij noodsituaties alarmeren en evacueren
  • Met externe hulpverleners samenwerken

E-learning
Je kunt kiezen voor een 2-daagse of 1-daagse training. Bij de 1-daagse training volg je de theorie via een E-learningprogamma van het NIBHV. Je leert wanneer het jou uitkomt. Je krijgt digitaal toegang tot het E-learningprogramma van het NIBHV.

Vrijstelling

Heb je een geldig EHBO-diploma (Het Oranje Kruis), dan kun je voor het onderdeel ‘Levensreddende handelingen’ een vrijstelling aanvragen.

Toelating

Een specifieke vooropleiding is niet vereist. Heb je gezondheidsproblemen en/of ben je zwanger? Neem voor de start van de training contact op met je trainer.

Certificaat / Code 95

De training bestaat uit 4 onderdelen (modules). Per onderdeel doe je een schriftelijke toets. Volg je de training met E-learning? Dan moet je alle onderdelen hebben afgerond voor je (op locatie) de 1-daagse training gaat volgen.
Na het behalen van de toetsen ontvang je het landelijk erkende certificaat Bedrijfshulpverlener (BHV). Ook krijg je een legitimatiepas waarmee je kunt aantonen dat je een BHV-certificaat hebt.

De BHV-trainingen zijn ook aan te merken voor 'Code 95' via onze partner Verkeersschool Van Buuren. Vanwege specifieke eisen aan de lesstof kan dit alleen per groep (dus niet individueel).

Herhalingstraining

Het BHV-certificaat is een jaar geldig, dus het is belangrijk dat je als BHV’er jaarlijks deelneemt aan een herhalingstraining om je kennis en vaardigheden op peil te houden en te actualiseren.

Aantal deelnemers

8-15 deelnemers

Datum

Mail naar raalders@landstede.nl voor een account voor de reserveringswebsite. Zo kunt u zelf heel gemakkelijk beschikbare data, locaties en trainers selecteren.

Duur & tijd

Alleen praktijk, theorie met E-learning: 8 uur (1 dag), 9.00-17.00 uur
Praktijk en theorie: 16 uur (2 dagen), 9.00-17.00 uur

Locatie

Harderwijk, Raalte, Zwolle

Prijs

Alleen praktijk, theorie met E-learning: € 225,- (incl. lunch)
Praktijk en theorie: € 250,- (incl. lunch)

Leden van de Bedrijvenkring Harderwijk krijgen korting. Ook voor BPV-bedrijven geldt een speciale prijs. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Aanmelden of meer informatie?

Wil je je aanmelden voor deze training? Of wil je eerst meer weten? Neem contact op met Robert Aalders, 06-43 04 79 36,  raalders@landstede.nl.

Op maat & incompany

Heb je behoefte aan een training op maat? Of wil je graag een incompanytraject? Wij kunnen voor groepen (8-15 deelnemers) deze training op maat maken en op jouw locatie verzorgen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Lees hier waarom de vrijwilligers van Theater Harderwijk een BHV-training volgden bij de Veiligheidsacademie.